Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tizenhat hónap telt el...

2013.08.08

 

p6030032.jpg

 

08.08. csütörtök

 

Ez a nap az (a két 8-as napja), amikor 16 hónapja, hogy elvesztettem a világ legsokoldalúbb emberét, azt a lányt, aki a testemből született, akivel a lelki kapcsolatom máig él… aki engem a világon a legjobban szeretett, aki képes volt mindenkire rámosolyogni… aki a legjobb barát volt és kíméletlenül kimondta, ha hibákat látott. Ő volt az, akinek mindenkihez volt egy jó szava, de aki simán ledorongolt bárkit, ha az illető olyat tett, ami ártott másoknak.

És a párja is ilyen ember volt.

Nem csak a családot, de a barátokat is óriási veszteség érte. Veszteség érte a világot, mert a világ is elvesztett két olyan embert, akik képesek lettek volna jobbá tenni azt.

És a világ, benne az emberek, mindezek ellenére dermedtek.  Kimozdíthatatlanságuk nyugalmi holtpontjukról szinte lehetetlen.

 

Mivel a Katasztrófavédelem szerint mindent a legjobban végeztek, mindenben a jogszabályok szerint jártak el, és mivel én ezt nem így láttam és ismételten megküldtem aggályaimat, majd kiebrudaltak egy EU-s törvénymódosításra hivatkozva, miszerint ilyen esetben az ügyfél „MELLŐZHETŐ”… szóval keresni kezdtem, hogy honnét a fenéből kaphatnék jogi segítséget.

 

//:Beszéltem én már jogban jártas emberekkel, de nyugodtan elhihetitek, nagyon érdekes dolgokat tudnak kérdezni és mondani. Olyanokat, mint például ez a lehűtő stílus… Minek kutakodsz, úgy se hozhatod vissza őket?

Vagy a megértő… Tudom, tudom, de tudod ez a mindenhol előbukkanó fogat-fogért bosszúvágy.

Vagy a féltő… Nem kellene kapargatni a dolgokat, mert csak neked fog jobban fájni.

De volt már kioktató is… Mégis mit vársz? Valakit megdorgálnak, áthelyezik és a helyére egy másik ilyen kerül. Ez az, amit elérhetsz, és minden marad a régiben. ://

 

Szóval jogi tanács…

Egyik etesi ismerősöm javasolt: keressek meg egy jogban jártas embert S. A-t, aki úgy tűnik, több más szakemberrel együttműködik, mert levelemre egy másik férfi telefonhívását helyezte FB-oldala kilátásba, már ha megadom a számom. Megadtam.

Jött is hamarosan az üzenet, hogy kedden hív.

Nem hívott. Le is tettem róla, különösebben nem zavart. Volt egy „B” tervem is.

Aztán szerdán mégis hívott. A huszonnégy óra késés, nálam már önmagában intő jel.

Ma aztán megírtam S.A. FB-oldalának az alábbi levelet, válaszképp előző levelére:

 

A hívás szerdán érkezett.

Sajnos éppen a boltban fizettem, és az utcán állva, földre pakolt szatyorral kellett felvázolnom egy gyors helyzetképet, ami kb. 5-6 mondat után a következő gondolatot váltotta ki K-ból: - Ez nagyon úgy fest, mint egy összeesküvés-elmélet.

Nos, nekem erre az elhamarkodott kijelentésre nem volt semmi szükségem. Éppen elég megtudni a valóságot, hogy a XXI. században, az űrkorszak küszöbén, a modern Európa közepén elég titokzatos körülmények között meghalhat úgy két ember, hogy még csak nem is keresik a hatóságok az okokat. Mindeközben a polgárok jól meg vannak vezetve, mert a hatóságok a mellüket verik, hogy mennyire ügyesek, okosak és persze nyilván hősök is. Az utóbbi, néhány Tűzoltóra bizonyára igaz, csakhogy a törvények, szabályok, rendeletek betartása a hatóságokra is vonatkozik. Ha pedig rosszak a jogszabályok, a rendeletek, akkor nem mentegetni kell, meg "mundérbecsületet" védeni, hanem kimondani: ezt elszúrtuk, igen valami nagyon nem jól működik.

Azért kell ezt megtenni, mert amíg nem ismerjük el a hibáinkat, addig változtatni se tudunk.

Költségeket kímélni nem itt és nem ilyen esetekben kell. Vannak ettől nagyobb pazarlások is. De ezt nem csak én tudom.

Néhány perces telefonbeszélgetésből, az egész történet ismerete nélkül pedig nem szabad azt a következtetést levonni, hogy az eszem vette el a fájdalom, ezért aztán valamiféle bűnbakkeresésbe fogtam.

Ha azonban senki semmit nem tud, és olyan szakvéleményt ad, amit a szomszédból Jani bácsi is el tudna mondani, akkor nem kell csodálkozni, hogy találgatásba kezd a gondolkodási képességgel megáldott ember vagy épp elméleteket gyárt.

Az igazságot mindenki tudni szeretné, aki elveszítette a gyermekét. Ezzel, ha egészen mélyen a szívébe, lelkébe néz még K.  is így lenne, ha elő merné venni Isten adta képességét: a beleérzést.

Őszintén bízom benne, hogy ez, egy napon sikerülni fog neki is.

Baráti üdvözlettel: Ildikó

 

Ugrott a jogi tanács, így az „A” terv elvetve.

Indul a „B” terv.