Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnep

2008.12.24

Szalad a város. Mindenki rohan, türelmetlen. Nyoma sincs a megértésnek. Feszült a városom, a hazám. Legbelül mindenki vágyik a szeretetre s a nyugalomra, de mindezt csupán a másiktól várja. Én is próbálok nyugodt maradni, de a forgatag elragad. Egyre forog az agyam, s elsüllyedek az anyagias dolgok tengerében. Elfelejtem, hogy ez az egész nem arról kéne, hogy szóljon milyen mennyiségben és minőségben vásárolok ajándékokat, hanem arról, hogy egységben élünk, s évente csupán párszor merengünk el ezen. Arról a szeretetről amit éreznünk kéne minden élőlény iránt, de mi csak rohanunk…sietünk az időben előbbre, hogy aztán a következőt is elsiessük. Várjuk a változást, de mi magunk nem változunk igazán, csak alkalmazkodunk a körülményeinkhez, mostanában: mint egy trópusi növény egy hideg szobában. S közben nem az történik amit szeretnénk, s csak ámulunk és bosszankodunk. De tegyük föl a kérdést: Mindent megtettem amit tehettem? Vagy vannak még olyan tartalékaim amit eddig figyelmen kívül hagytam. Vannak dolgok a világban, s valószínűleg közvetlen a lábaim és a szemeim előtt ami elkerülte a figyelmem. Ami erőt, és hitet ad a hideg szobában…
Ne akarjunk túl sokat, s akkor minden a miénk lehet.
S a legfontosabb, hogy szeretettel közeledjünk az emberek felé. Ha valaki megbánt mosolyogjunk rá, adjunk esélyt ezzel neki, hogy elgondolkodjon, majd egyszer jóvá tehesse. Ne átkozódjunk, vessük el a sötét gondolatainkat. Teljünk meg fénnyel és adjuk ezt tovább mindenkinek akivel csak kapcsolatba kerülünk.
A változás elkezdődött s jelei világot gyújtanak a szívekben.

Ébredj álmodból!

Itt van hát az Ünnep, azaz volt is már 21-én. A téli napforduló. Ősi. Magyar. S a karácsony. Kicsit más, de a lényege a SZERETET. Mögöttes tartalmak 100-a. Fontosak mind. Nem bonyolódom bele a hitem változásába. De változott.

Ne csak ebben a pár napban legyünk jók és türelmesek. Kívánom Mindenkinek találja meg a maga és ősei útját.

Kép

„Agancsa Világfa nappal és a holddal,
Tűzzel sziporkázó bűvös csillagokkal.
Gyorslábú hírnöke a hajnali fénynek,
Hű képviselője Isten szellemének.
Ősi legendáknak útmutató fénye,
A hazatalálás örökös reménye.”

 

 A Szeretet Adjon Fényt és Reménységet Számotokra!

°~Inuaras~°

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.